Etichete

, , , , , , , ,

Cu siguranţă multora dintre noi ne place mâncarea chinezească, mai ales pentru gustul umami, inconfundabil. Însă ceea ce nu ştim cu toţii este faptul că în ea se conţine în exces aşa zisa „sare chinezească” (monoglutamat de sodiu sau potasiu). Un simplu search pe google te ajută să afli rapid despre efectele nocive ale E 621. Dar dacă vă place atât de mult mâncarea chinezească (comercială) vă propun o alternativă gustoasă a unei reţete „home made” de pui dulce-acrişor. Reţetă pe care am aflat-o de la o bună prietenă din Belgia, căreia îi mulţumesc în acest mod. Ea ştie cine e. 😉 Reţeta e modificată doar puţin după preferinţele personale.
image

Pentru început se pune la călit în tigaie puiul tăiat cuburi.

image

Între timp se taie restul legumelor (ceapa, ardeiul) şi ananasul rondele din conservă.

image

Se adaugă totul de-asupra feliilor de pui aproape gata.
image

Se prepară sosul – un amestesc de : sos de soia, 2 lg pastă de tomate, 1 lgţ zahăr, piper, oregano, care este adăugat în ultimele minute împreună la carnea cu legumele tratate. Este important ca legumele sa nu fie moi, chiar puţin crocante, dar suficient de pătrunse de căldura focului.image

Şi… gata! Noi l-am savurat cu minunatul orez negru. Poftă bună! 😉
image

image

image

image

Anunțuri