Etichete

, , , ,

Zilele trecute a venit în vizită nepoata din Italia, cu care am gătit un tiramisu excepţional de gustos. Am mers pe reţeta clasică. Ştiu că multe dintre voi cunosc reţeta de tiramisu, şi nu e nimic nou, însă variaţiuni există diverse.

Pentru început se separă şi se bat 4 albuşuri spumă şi 4 galbenuşuri cu puţină sare. În bolul cu galbenuşuri se adaugă 120g de zahăr cu 500g de mascarpone şi se amestecă bine. Între timp se prepară 300g cafea tare şi se lasă la răcit. Spuma de albuşuri se amestecă împreună cu crema de galbenuşuri. Piscoturile (Savoiardi) se înmoaie în cafea şi se aşează unul lângă altul formând primul strat. Peste acestea, se acoperă jumătate din crema obţinută pentru cel de-al doilea strat. Urmează încă un strat de piscoturi şi se finisează cu ultimul strat de cremă pudrat cu cacao. Se lasă la frigider pentru cel puţin 6 ore pentru a se îmbiba bine cu cremă şi după aceasta desertul e numai bun de consumat. Buon appetito! 🙂

Pentru data viitoare mi-am propus să adaug şi fructe între straturi (ananas, căpşune, zmeură sau fructe de pădure)

Tiramisu ingredientsTiramisu 1Tiramisu 2Tiramisu 3Tiramisu 4Tiramisu 5Tiramisu 6Tiramisu 7

Anunțuri