Etichete

, , , , ,

Quesadilla este de fapt o placintă mexicană cu pui, legume şi caşcaval.

Pentru început se lasă puiul într-o marinată (ulei de măsline, piper, sare, suc de lămâie) pentru câteva ore. Dupa aceea se gătesc feliuţele de pui (fie pe grătar, cuptor sau se prăjesc). Eu prefer varianta la cuptor. Între timp se pregătesc legumele: prăjite (ceapă şi ardei), feliate (roşiile). La foc mic, pe tigaie se pune o tortilla cu un strat de caşcaval ras. Cand începe să se topească caşcavalul se mai adaugă un strat de: pui, legume, roşii feliate, câteva linguriţe de guacomole şi ultimul strat cu caşcaval. Se acoperă cu încă o tortilla. După cateva minute se întoarce quesadilla pe cealaltă parte sau dacă conţine mai puţină compoziţie doar se îndoaie. Se lasă pentru câteva minute. O serviţi cu smântână şi guacamole. ¡Buen apetito!