Etichete

, , , , , , , , , , , , ,

Întrebată fiind despre acest sos revin cu un articol informativ mai detaliat.

Sosul Worcestershire sau Worcester este un condiment ce prezintă un lichid fermentat, utilizat în primul rând la mâncărurile din carne sau peşte pentru aroma şi gustul specific care îl conferă. Se crede a fi provenit din Marea Britanie, pe când de fapt originele sunt din India. Pentru prima dată în 1837, Worcester, Anglia, chimiştii John Wheeley Lea şi William Henry Perrins au început comercializarea acestui sos sub marca Lea&Perrins.

Preparate celebre care includ sos Worcestershire sunt: Welsh rarebit, salata Caesar, Oyster Kirkpatrick, steak tartar, diverse forme de hamburger, tocane din carne, în unele variante de chili con carne, şi chiar în renumitul cocktail Bloody Mary. Cunoscut şi sub denumirea „salsa inglesa” (sos englezesc în spaniolă), este un ingredient folosit în Michelada, un cocktail mexican pe bază de bere.

Fiind destul de versatil îşi găseşte utilitatea în supe, tocane, carne, brânzeturi, legume, marinade, sosuri şi dressinguri cu doar 1/2 linguriţă per porţie, dar aceasta se poate suplimenta în funcţie de preferinţele personale.

Sosul Worcestershire este, în principal pregătit din melasă, oțet, anşoa, ceapă eșalotă, usturoi, tamarind și diverse alte condimente. Are un gust dulce-acrișor ușor picant.

Reclame