Etichete

, , , , , , ,

Sosul olandez sau „sauce hollandaise” e fenomenal! Şi spunând asta nu exagerez deloc. Se potriveşte excelent cu reţetele de peşte, pui, legume şi ouă. Pare un sos simplu la prima vedere, însă are subtilităţi şi detalii specifice. Vă propun etapele dupa care mă conduc ori de cate ori prepar acest minunat sos. Se iau 3 galbenuşuri de ouă şi se bat bine cu 3-4 linguri de apă şi puţină sare (se face şi fără apă, dar am observat ca iese astfel mai pufos). Apoi se pune pe un bain-marie la foc mic, se amesteca incontinuu pentru a evita formarea unei omlete până când se îngroaşă. Se încoropează încet, puţin câte puţin 170g unt moale (cu cât e mai topit, cu atat mai subţire e sosul). Se amestecă în continuare cu telul până se obţine consistenţa maionezei. La sfarşit se asezonează cu 1-2 linguri de lamâie şi piper alb măcinat.  Există şi mici trucuri care ajută în cazul în care nu se reuşeşte sosul din prima, însă despre ele altădată. Sosul este servit cald, se păstrează pe bain-marie la focul stins sau acoperit cu o folie de plastic.

Somon la cuptor cu sos olandez şi mousse de legume

Somon la cuptor cu sos olandez şi mousse de legume

Oua Benedict

Oua Benedict

Anunțuri