Etichete

, , ,

Autenticul gulyás unguresc este acel tip de mâncare care s-ar afla undeva la mijloc între o supă şi o tocăniță. Durează ceva timpul de preparare, însă rezultatul îşi merită eforturile. Pentru început se pun la călit 500 g carne de vită, apoi se adaugă apă şi se fierbe până este aproape gata carnea (poate dura şi până la 2h, în dependenţă de carne), apoi se căleşte ceapă şi ardei (câte 2-3 bucăţi). Se pun împreună cu carnea. Se adaugă paste de tomate (100g) dizolvată în apă şi condimentele (piper, boia de ardei iute şi dulce, chimen, cimbru, foi de dafin şi sare). Toate împreună se fierb la foc mic. Atunci când carnea este gata se pune usturoi tocat (4 căţei) şi 50 ml vin roşu sec. Se lasă ultimele 10 min la foc. Et voilà! Poftiți la masă!

Anunțuri